WEBLICA – KONFERENCIJA O WEB TEHNOLOGIJAMA: Subota, 16.05.2020., 08:00h

Koncentracijom IT tvrtki u novom Tehnološko-inovacijskog centru i oživljavanjem informatičke scene u Međimurju, dvije su tvrtke, Factory X i Tria, odlučile dodatno proširiti utjecaj i lokalno prihvaćanje modernih IT tehnologija pokretanjem tehnološke konferencije orijentirane na web i (u manjoj mjeri) mobilne tehnologije.

Bili smo svjesni da, posebno u početku, veličinom ne možemo konkurirati već postojećim konferencijama, ali možemo zanimljivim temama i popratnim sadržajima. Tako je krenula prva Weblica, sada već davne 2015. godine. Odmah je bila vrlo dobro prihvaćena, predavanja su bila dupkom puna, ljudi su shvatili što pokušavamo i priča je krenula.

Nakon početnog uspjeha bilo je vidljivo da smo na pravom putu ali je trebalo raditi još više. Kako se stvar povećavala iz godine u godinu, uveli smo i Hackathon koji je također odlično prihvaćen i imali smo zaista zanimljive ekipe te zanimljiva rješenja na zadane teme. Ovo brojimo kao još jednu uspješnu priču.

Ove godine će nam biti šesta po redu, opet ćemo neke sitnice unaprijediti naučivši od ranijih godina. Biti če naravno i nekih novosti ali općenito zadržavamo format i lokaciju – dakle centar Čakovca za Weblicu i dvorana Graditeljske škole za Hackathon.

Uz cijenjene predavače, posjetitelje i sponzore, sigurni smo da će i ovogodišnja biti zanimljiva i informativna.