TedX Zagreb – Vrste događaja

Kada podnesete zahtjev za licencu za organiziranje TEDx događaja, od vas će se tražiti da odaberete vrstu događaja. TEDx vrste događaja su upravo onakve kakve zvuče: različite vrste TEDx događaja. Svaki TEDx događaj potpada pod jednu od tih kategorija, a iako svi događaji slijede vrlo sličan format, na različite se događaje primjenjuju različiti sadržaji, pravila i publika.

Standardni događaj

Ova vrsta događaja organizirana je u gradu ili gradu u kojem živite, uključuje široki spektar lokalnih stanovnika i prikazuje raznoliku lepezu razgovora, koji nisu ograničeni na jednu temu. Događaj je nazvan po zajednici koja se temelji na lokaciji koju služi.

Sveučilišni događaj

Održavate svoj događaj za vaše sveučilište? Ova vrsta događaja namijenjena je onima koji su ugošćeni na faksu ili sveučilištu, a organizira ih trenutno osoblje, fakulteti ili studenti.

Događaj za mlade

Ovo je TEDx događaj koji organiziraju mladi ljudi i / ili djeca ili školske zajednice ili su im namijenjeni.

ED događaj

ED događanja su TEDx događaji na kojima se okupljaju nastavnici, studenti, administratori i drugi kako bi razgovarali o budućnosti obrazovanja.

Događaj salona

Ovo je mali tjedni ili mjesečni događaj koji TEDx zajednicu održava između redovito zakazanih TEDx događaja. Za organizaciju Salon događaja, kandidati već moraju imati postojeću standardnu ​​licencu.

TEDxLive događaj

TEDxLive je usredotočen na simultani prijenos godišnje TED konferencije. Ovdje svijet postaje TED-ova publika.

TEDxWomen događaj

TEDxWomen događaj je TEDx događaj koji slavi niz različitih ideja iz različitih disciplina, bilo koje daju žene ili se odnose na njih. TEDxWomen događanja organiziraju se oko službene TEDWomen konferencije.

Poslovni događaj

TEDx poslovni događaji pružaju tvrtkama okvir za pokretanje inovacija i zapaljivanje razgovora kroz privatne događaje samo za osoblje izgrađene na TEDx-ovoj i pobjedničkoj formuli kratkih, upečatljivih razgovora.

Interni događaj

To je za neprofitne organizacije, državne organe i bolnice koje žele organizirati događaj pod institucionalnim nazivom. Ova vrsta događaja i iznimka imenovanja koju dodjeljuje odobravaju se samo za unutarnje, privatne događaje samo za zaposlenike.

Knjižnični događaj

Ovaj događaj slijedi isti format kao i standardni događaj, osim što ga knjižari u lokalnoj knjižnici ugošćuju.

Razina 2

Licenca TEDx Level 2 namijenjena je organizatorima s najmanje dvije godine programa i ostalim zahtjevima.

Odbrojavanje

Događaji odbrojavanja su okupljanja koja trebaju poboljšati i pokazati klimatska rješenja sa svijetom. Mogu se održavati u različitim formatima – događaji s govornicima uživo, projekcije summita u Bergenu, izlaganja tehnologija rješenja ili čak volonterske aktivnosti koje pridonose pozitivnim promjenama.