Tedx Zagreb događaj – teme

Zamislite dan ispunjen sjajnim govornicima, videozapisom koji izaziva misao i duhovitim razgovorom. Organizacijom TEDx događaja, možete stvoriti jedinstveno okupljanje u vašoj zajednici koje će otkriti nove ideje, nadahnuti i informirati.

TEDx događaj je lokalno okupljanje na kojem se sa zajednicom dijele razgovori i nastupi slični TED-u. TEDx događaji u potpunosti se planiraju i koordiniraju neovisno, na osnovi zajednice po zajednicu. Sadržaj i dizajn svakog TEDx događaja je jedinstven i razvija se neovisno, ali svi imaju zajedničke značajke.

TED format

Paket kratkih, pažljivo pripremljenih razgovora, demonstracija i performansa koji su usmjereni na ideju i pokrivaju širok spektar predmeta za poticanje učenja, nadahnuća i čuda – i izazivanja važnih razgovora.

Raznolikost tema

Svi TEDx događaji predstavljaju višestruko izdanje i raznolikost glasova iz mnogih disciplina. Uostalom, što je zabava bez malo raznolikosti?

Sadržaj koji vodi zajednica i bez pristranosti

TEDx događaj organiziraju volonteri iz lokalne zajednice, a baš kao i TED događaji, on nema nikakvu komercijalnu, vjersku ili političku agendu. Njezin je cilj potaknuti razgovor, povezanost i zajednicu.

Što TEDx događaj nije:

  • TEDx događaj nije industrijska ili marketinška konferencija. Nije ograničeno na jednu temu ili polje. Ne koristi se za prodaju nečega.
  • TEDx događaj ne organiziraju političke ili vjerske ili komercijalne grupe od posebnog interesa.
  • TEDx događaj se ne može koristiti za prikupljanje novca, čak ni za dobrotvorne svrhe.
  • TEDx događaj ne može biti partner druge konferencije ili događaja.
  • TEDx događaj ne može se udružiti s nekom institucijom, osim pod određenim vrstama licenci – za fakultet ili sveučilište ili za interne događaje (za korporacije i organizacije).
  • TEDx događaj nije platforma za profesionalne predavače, kao što su motivacijski govornici i profesionalni životni treneri. Njegova je svrha pružiti platformu onima koji je često nemaju.
  • TEDx događaj nije fokusiran samo na poduzetništvo, posao ili tehnologiju. Raznolikost tema je ključna!